már
18

“A luxus nem a szegénység ellentéte hanem a közönségesé”

Coco Chanel mondása ma talán érvényesebb, mint valaha… A LUXUS definíciója ugyanis igencsak relativ.  Gondoljunk csak bele mit jelenthet a luxus a Kalahàri-sivatagban szocializálódott busmanok számára (példának okáért ebben a térségben vannak olyan zónák ahol a megfigyelések alapján még sohasem esett az eső). Egy palack friss, tiszta és jéghideg ivóvíz..

champagne

Az ember természetéből adódóan ritkán tartja luxusnak azt, amije már megvan. Az egyetlen kivétel talán a tudás, amit csak az intelligens ember képes nagyra tartani, bár ő pedig – szintén természetéből adódóan –  mindig csak többre vágyik belőle….

Idevág az alábbi párbeszéd a Vuk című mesefilmből:

-          Buta vagyok én, Karak…?

-          Nem vagy buta… csak még keveset tudsz.

Irásainkban megpróbáljuk majd bemutatni a luxus minden típusát, igyekszünk a színfalak  mögé nézni, valamint kíváncsian várjuk hozzászólásaitokat a post-okat követő kérdésekre is.

Mai első kérdésünk:

  1. Mi az a luxus amire MOST a legjobban vágysz?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://luxury.blog.hu/api/trackback/id/tr665141464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AdWo 2013.03.22. 13:14:39

A luxus számomra: amikor megszagolom a cipőgyűjtő édesanyám legújabb igazán minőségi bőrcsizmáját! Mindig letagad belőle,de kb. 30 pár várakozik a szekrényében, gyönyörűen kifényezve!
süti beállítások módosítása