okt
1

Ritz, De Crillon, Plaza Athene. Párizs legismertebb, legelitebb, legelismertebb, természetesen 5 csillagos luxuszállodáiról van szó. Ezek a helyek a történelem részét képezik, nem egyszerű szállodák, nem utazók alvóhelyei. Aki itt száll meg, nem elsősorban a luxust keresi, hanem a tág értelemben vett értéket. Ernest Hemingway, Coco Chanel, Leonard Bernstein, Roosevelt töltötték itt nemcsak szabadidejüket (Coco Chanel például 30 éven át használta "otthonaként" a párizsi Ritz hotelt).

coco-chanel-suite

Akármennyire is szeretnénk, jó darabig egyik szállodában sem fogunk tudni megszállni, ha Párizsban járunk. Az ok pedig ezúttal nem az igen borsos árak, hanem az évekig tartó felújítási munkák, amelyek egyidőben végeznek ezekben a történelmi szállodákban, a modern kor igényeinek való megfelelés jegyében. 

A De Crillon például 2 éven keresztül nem fogad majd vendégeket. Az átépítés során lecsökkentik a jelenlegi szobák számát (147) a felszabaduló helyen pedig spa és wellness részleg kerül kialakításra. A fölöslegessé vált bútorokat, csillárokat, berendezési tárgyakat még áprilisban elárverezték. A tulajdonos mellesleg immár 3 év óta a szaúdi királyi család egyik tagja, aki 250 millió euróért vásárolta meg a Crillon-t. 

Nem csupán megújulásról, hanem imázs -és stílusváltásról is van szó mindhárom szálloda esetében. A hagyomány és az értékek az áldozat a pénz, a népszerűség, a modernitás oltárán. 

 

 

coco bathroom.png

A Coco Chanel Suite fürdőszobája a párizsi Ritz-ben

Hotel-De-Crillon-ParigiA De Crillon hallja

ts Hotel Crillon Paris1De Crillon

plaza-athenee-1Plaza Athene

Raffles, Mandarin Oriental, Shangri-La csak néhány név az új versenytársak közül. Minden elképzelhető luxussal ellátott szállodákról van szó, a foglaltsági adatok pedig őket igazolják: a rue Saint-Honoré-n található Mandarin Oriental szobaárai 1000 euró/éj-től kezdődnek, 2012-ben pedig a hotel 70%-os kihasználtsággal büszkékedhetett, a Shangri-La-ban ez a adat pedig meghaladja a 80%-ot a Le Figaro jelentése szerint. 

shangri terasyKilátás a párizsi Shangri-La hotel teraszáról

May-festivities-at-the-Mandarin-Oriental-Paris-001Mandarin Oriental

Mi inkább megvárjuk, hogy újranyissanak Párizs történelmi luxushotelei.

A bejegyzés trackback címe:

https://luxury.blog.hu/api/trackback/id/tr175543060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása